A legjobb helyek a Kékszalag vitorlásverseny megtekintésére

Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legrangosabb vitorlás eseménye a Kékszalag tókerülő vitorlásverseny. Idén 56. alkalommal rendezik meg a versenyt a Balaton vizén, a rajt 2024. július 18-án lesz, Balatonfüreden. Honnan érdemes néznie, hogy a legjobb élményt vihesse haza? Mutatjuk!
A legjobb helyek a Kékszalag nézésére Balatonfüreden

A 2024-es Kékszalag vitorlásversenyről

A Balaton már több 10, sőt mondhatni 100 éve igazi vitorlásparadicsom. Már a 19. században megindult a vitorlás yachtok versenye a magyar tengeren. Ekkortájt kezdett kialakulni a Kékszalag hagyománya is. Egészen pontosan 1934-ben tartották meg az első Kékszalagot, kezdetben csak kétévente, valamint a háborús években is voltak kimaradások. Ennek ellenére szinte már leírni is sok, de idén már 56. alkalommal rendezik meg a legendás tókerülő vitorlásversenyt, amire egész Európából, sőt nem ritkán még messzebbről is érkeznek vitorlázók, hogy megméretessék magukat Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén.  A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred 155 km-es távolságot a versenyzőknek 48 óra alatt kell teljesíteniük. A verseny rendszerint csupa izgalom, és ami még fontosabb: nagyon látványos. 

Honnan érdemes nézni a Kékszalagot Balatonfüreden?

Abban azt hiszem, mindenkivel egyet tudunk érteni, hogy minden versenynek két csúcspontja van –az előzéseken, és egyéb spontán akciókon felül-, a rajt, valamint a befutó. Mivel a Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüredről indul, és ide is érkeznek vissza a távot teljesített hajók, vitorlások, érdemes olyan pontot választani a Kékszalag nézéséhez, aminek valamilyen köze van Balatonfüredhez. Sokan a kikötőből szeretik nézni az eseményeket, itt jellemzően hatalmas kivetítők is vannak az események nyomon követésére. Ha ennél egy kicsit kényelmesebb környezetben szeretné nézni a rajtot, és a befutót, akkor javasoljuk balatoni kilátással rendelkező szobáinkat, lakosztályainkat! Az erkélyről a Tihanyi-félszigeten túlra is ellátni napos időben. Lélegzetelállító látvány a fehér vitorlák hada a távolban, amit akár pezsgős reggelije mellől is élvezhet! Tekintse meg balatoni kilátással rendelkező szobáinkat, és lakosztályainkat! 
SZOBÁINK
 
 

Érdemes a Kékszalagot a Balaton vizéről nézni?

Amennyiben Ön nem profi vitorlás, de rajong a vitorlázás iránt, érdemes lehet megfontolnia, hogy ezt a rangos versenyt a vízről nézi meg. A szervezők jellemzően indítanak VIP hajókat, illetve több más lehetőség is van, vitorlás bérlésére. Amennyiben az összes ilyen lehetőségről lecsúszott, nem talál szabad hajót a verseny idejére, van egy extra tippünk is Önnek: a Szántódrév és Tihany közötti menetrendszerinti kompról is nagyon jó a kilátás a Kékszalagra, hiszen jellemzően ezen a ponton mindig összetorlódik a mezőny, akár izgalmas akciók is láthatóak. Ha segítségre van szüksége hajó foglalásához, keresse szállodánk személyzetét! 
 

Legjobb kilátópontok a Kékszalag nézésére

A Kékszalag rajtját, és a befutót mindenképpen Balatonfüreden érdemes nézni, azonban vannak a Balaton partján más kilátópontok is, amiket napközben érdemes felkeresni, egy kis jó rálátásért. Például a Tihanyi Apátság mellől szemlélve, vagy a Badacsonyt megmászva, esetleg a Szigligeti várat meghódítva is láthatjuk a Kékszalag mezőnyét elhaladni. 
 
Amennyiben nem szeretne lemaradni a szezon legizgalmasabb vitorlásversenyéről, a legjobb helyről szeretné nézni a Kékszalagot, foglaljon időben szobát a Hotel Vinifera Wine & Spa***** Superior-ban! 
 
SZOBAFOGLALÁS

Vinifera magazin

Értesüljön híreinkről, aktuális csomagajánlatainkról, programajánlatainkról elsőkézből!
Cookie Accepting
Rendezvényhelyszínt keres? Kérje ajánlatunkat!