Legjobb balatonfüredi programok 2024 nyarára

Balatonfüreden minden nyáron pezseg az élet. A Balaton északi partjának fővárosában rendezik meg a legendás Balatont kerülő vitorlásversenyt, megannyi kísérő programmal, természetesen a több száz éves hagyományokon alapuló Anna-bál sem maradhat el, és még ezeken kívül is rengeteg kulturális, zenés, gasztronómiai esemény lesz. Mutatjuk a legjobb balatonfüredi programokat 2024 nyarára!
Legjobb balatonfüredi programok 2024 nyár

Legjobb balatonfüredi programok: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál

A könyvek, a borok és a jó jazz-zene verhetetlen trió. Ezt bizonyítja a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál is. A hagyományos balatoni program az ünnepi Könyvhét keretében, a Vaszary Kávéház és Kertben valósul meg június 10. és 15. között. Lesznek író-olvasó találkozók és dedikálások, amelyekhez a legfinomabb borok társulnak.
 

Legjobb balatonfüredi programok: Mozgókép fesztivál

A mozgófilmeket, azaz mozifilmeket manapság egyre többen szeretik. Különösen akkor jó ilyesmiket nézni, amikor különleges filmeket adnak. 2024. június 12. és június 15. között Balatonfüreden lehet majd érezni a Mozgóképfesztivál jó hangulatát, és a szabadtéri vetítés során a legújabb, legkülönösebb filmeket is meg lehet nézni. Füreden több helyen is érdemes az eseményt nyomon követni: a Tagore sétányon több szabadtéri vetítés is lesz, illetve június 14-én, a Kongresszusi Központban az életműdíjak ünnepélyes átadóját rendezik meg. A filmvetítéseken lesznek gyermek és ifjúsági programok is. Nem érdemes kihagyni ezt a nyár eleji balatonfüredi programot!
 

Legjobb balatonfüredi programok: Kékszalag vitorlásverseny

Nemcsak a balatonfüredi nyári programok sorából emelkedik ki a Kékszalag Nagydíj, hanem az összes balatoni nyári program közül a leghíresebb, és egyben legérdekesebb is. Ön tudta, hogy a Kékszalag Vitorlásverseny Európa legnagyobb tókerülő versenye, ennek értelmében nemcsak hazaiak, hanem rengeteg külföldi vitorlás is összecsap a magyar tengeren, hogy a lehető leggyorsabban, egymást megelőzve kerüljék meg a tavat? 2024-ben július 18-20 között rendezik meg az 56. Kékszalag Nagydíjat, melynek nemcsak a nyitó, illetve záró eseménye, hanem az egész két napos programja nagyon érdekes. Amennyiben szeretné 5 csillagos kényelemből, extra ellátással, és kilátással kémlelni a vitorlásokat a Balaton végtelenjén, akkor válassza a Hotel Vinifera Wine & SPA***** különleges, 5 csillagos Kékszalag csomagajánlatát! 
 

Legjobb balatonfüredi programok: Anna-bál

A legendás esemény, melynek története lassan 200 éves múlttal rendelkezik. Ön tudta, hogy annak idején még Vörösmarty Mihály, Jókai Mór és Blaha Lujza is megfordult ezen a mulatságon, olyannyira népszerű volt? Idén sem csökkent a népszerűsége, a kifinomult ízléssel rendelkezőknek a mai napig a kedvenc nyári programjuk, de egyre több fiatalnak is szerepel a bakancslistáján. 2024-ben már a 199. Abba-bál, illetve ehhez kapcsolódó Anna-fesztivál kerül megrendezésre, méghozzá, július 22-28. között. Ne maradjon le Ön sem, biztosítsa be helyét balatonfüredi szállodánkban.
 

Legjobb balatonfüredi programok: Divatbemutató Balatonfüreden

A nyüzsgő Balatonfüredről nem hiányozhatnak a divattal kapcsolatos nyári programok sem. Nagyon jól tudjuk, hogy sok vendégünk mennyire rajong az ilyen programok iránt, ezért külön kiemelnénk, hogy 2024-ben augusztus 19-én már biztosan megrendezésre kerül a KATTI ZOÓB Divatház bemutatója, ahol 100 modell mutat be 100 lélegzetelállító ruhakölteményt. Tényleg kihagyhatatlan, már csak azért is, mert augusztus 20-ra egyébként is külön meglepetéssel készülünk. A Balatonra néző szobáinkból tökéletes kilátás nyílik a tűzijátékokra is.
 

Legjobb balatonfüredi programok: Előadások a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban

Balatonfüreden sosem áll meg az élet, nemcsak nyáron vannak nálunk különleges programok, de nyáron tényleg minden héten akad valamilyen nagyszabású színházi előadás, koncert, vagy dumaszínház est. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban 2024 nyarán többek között olyan nagyszerű programokra lehet és kell is számítani, mint Made in Hungaria Musical (2024. július 10.); Charlie 77 Koncert (2024. július 15.); Fenyő Koncert (2024. augusztus 3.); Dés László Koncert - Így öten! (2024. augusztus 10.); Zorán koncert (2024. augusztus 15); Kovács Kati Jubileumi Nagykoncertje (2024. augusztus 19) – hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki.

 

Legjobb balatonfüredi programok nyárzárásként: Balatonfüredi borhetek

Nincs is jobb balatonfüredi nyárzáró program, mint a Füredi borhetek. Borhotel lévén rajongunk a környék borászataiért, olyan különleges, és finom borokat képesek előállítani, mint sehol máshol. Ezeket az isteni borokat szállodánkban rendezett borkóstolónkon is megkóstolhatják, illetve a Tagore sétányon rendezett fesztivál ideje alatt is. A fesztivál idejére hotelünkben is különleges borkóstoló ajándékokkal készülünk vendégeink részére. 
 

Legjobb balatonfüredi programok: Romantikus Reformkor

Bár a Romantikus Reformkor nevű program nem kifejezetten nyári program, hanem egészen pontosan szeptember 27-29. között kerül megrendezésre, mégis úgy gondoltuk, hogy ez egy akkora horderejű, és olyan látványos helyi program, amit nem hagyhatunk ki a listáról. A különleges program résztvevői egy kicsit visszarepülhetnek az 1800-as évekbe, a romantikus reformkorba, a korhű öltözetek, lovas kocsik, és egyéb kellékeknek köszönhetően.

 

Legjobb balatonfüredi programok: Füredi Szüret

A Balatonfüredi Szüret sem egy kifejezetten nyári balatonfüredi program, de nekünk ez az egyik kedvencünk, úgyhogy nem hagyhattuk le zárásként a listáról. 2024. október 11-13 között a Balatonfüred-Csopaki borvidék borászatai ismét kitelepülnek és kóstolót tartanak a balatonfüredi Tagore-sétányon. Lesznek kulturális események is, szállodánk is különleges meglepetésekkel készül a szüret résztvevőinek – különleges borkóstolással készülünk szállóvendégeinknek. 

 

Vinifera magazin

Értesüljön híreinkről, aktuális csomagajánlatainkról, programajánlatainkról elsőkézből!
Cookie Accepting
Rendezvényhelyszínt keres? Kérje ajánlatunkat!