Egy igazi olasz városka hangulatát idézi meg a Hotel Vinifera
Amiért szeretjük az olasz konyhát - kultúra és tradíció
Az ételek szorosan összefonódnak az olasz kultúrával és családi hagyományokkal. Egyes receptek generációról generációra öröklődnek, és az olasz emberek büszkék kulináris örökségükre. Az olasz ételek ízvilága könnyen megkedvelhető, mivel az ízek kiegyensúlyozottak, nem túl erősek vagy csípősek. A tésztaételek, pizzák vagy antipastik (előételek) olyan összetevőket kombinálnak, mint a friss paradicsom, olívaolaj, bazsalikom, sajtok és húsok, amelyek kellemes, természetes ízvilágot eredményeznek.
Itt a Hotel Viniferaban is valljuk - az étkezés a kapcsolatok ápolásáról is szól
Az olasz ételekhez gyakran társul az étkezés közösségi jellege. Az olaszok számára az étkezés nem csak a táplálkozásról szól, hanem a családi és baráti kapcsolatok ápolásáról is. Egy hosszú, többfogásos vacsora a barátokkal vagy családdal az olasz életmód egyik kulcsfontosságú része.
Olasz est fergetes olasz dallamokkal - elárulunk néhány titkot a nápolyi pizzáról
Az olaszok annyira büszkék erre a fogásra, hogy az autentikus nápolyi pizza készítési módszerét az UNESCO kulturális örökségének nyilvánította 2017-ben.
Az autentikus nápolyi pizza "00"-ás olasz lisztből készül, amely nagyon finomra őrölt és ideális könnyű, légies tésztához. A tésztát lassan, legalább 8-24 órán át kelesztik. A levegős peremnek, mely sütés közben alakul ki cornicione a neve. Kézzel gyújtják a tésztát, ezzel őrzik meg a tészta szerkezetét. A nápolyi pizzára csak San Marzano paradicsomot használnak, és kizárólag fával fűtött kifejezetten pizza sütésre kialakított kemencében sütik. A pizza mindössze 60-90 másodperc alatt sül meg a forró kemencében.
Kóstold meg olasz estünkön!