Egy igazi olasz városka hangulatát idézi meg a Hotel Vinifera

Az olasz ételek népszerűsége világszerte több tényezőnek köszönhető, amelyek összességében egyedi ízélményt, kultúrát és életstílust közvetítenek. Nem kell Olaszországig utazni egy fergeteges olasz hangulatú estért! Megidézzük az olasz életérzést itt a Hotel Viniferaban.
Olasz est a Viniferaban Az olasz konyha egyszerűségében rejlik a különlegessége, és számos ételük univerzális vonzerővel bír.
 

Amiért szeretjük az olasz konyhát - kultúra és tradíció

Az ételek szorosan összefonódnak az olasz kultúrával és családi hagyományokkal. Egyes receptek generációról generációra öröklődnek, és az olasz emberek büszkék kulináris örökségükre. Az olasz ételek ízvilága könnyen megkedvelhető, mivel az ízek kiegyensúlyozottak, nem túl erősek vagy csípősek. A tésztaételek, pizzák vagy antipastik (előételek) olyan összetevőket kombinálnak, mint a friss paradicsom, olívaolaj, bazsalikom, sajtok és húsok, amelyek kellemes, természetes ízvilágot eredményeznek.
 
Szeretettel várunk olasz estünkre!


Itt a Hotel Viniferaban is valljuk - az étkezés a kapcsolatok ápolásáról is szól


Az olasz ételekhez gyakran társul az étkezés közösségi jellege. Az olaszok számára az étkezés nem csak a táplálkozásról szól, hanem a családi és baráti kapcsolatok ápolásáról is. Egy hosszú, többfogásos vacsora a barátokkal vagy családdal az olasz életmód egyik kulcsfontosságú része.
 
La dolce vita
Az olasz ételek gyakran az "édes élet" érzésével társulnak, amely az élet élvezetére, a pillanatok megélésére és a jó társaságra helyezi a hangsúlyt. Ez az életstílus és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai élmények vonzóak sokak számára.
 
olasz ételek, olasz est, olasz zene


Olasz est fergetes olasz dallamokkal - elárulunk néhány titkot a nápolyi pizzáról


Az olaszok annyira büszkék erre a fogásra, hogy az autentikus nápolyi pizza készítési módszerét az UNESCO kulturális örökségének nyilvánította 2017-ben.

Az autentikus nápolyi pizza "00"-ás olasz lisztből készül, amely nagyon finomra őrölt és ideális könnyű, légies tésztához. A tésztát lassan, legalább 8-24 órán át kelesztik. A levegős peremnek, mely sütés közben alakul ki cornicione a neve. Kézzel gyújtják a tésztát, ezzel őrzik meg a tészta szerkezetét. A nápolyi pizzára csak San Marzano paradicsomot használnak, és kizárólag fával fűtött kifejezetten pizza sütésre kialakított kemencében sütik. A pizza mindössze 60-90 másodperc alatt sül meg a forró kemencében.

Kóstold meg olasz estünkön!

 

Vinifera magazin

Értesüljön híreinkről, aktuális csomagajánlatainkról, programajánlatainkról elsőkézből!
Rendezvényhelyszínt keres? Kérje ajánlatunkat!